Brand bij zoon in huis

Hoeveel pech kan iemand hebben? Tenminste als het pech is natuurlijk. In België woonde een moeder van een zoon en een dochter van 76 jaren jong genaamd Anna. Ze woonde eerst in bij haar zoon aangezien ze een chemokuur onder gaat. Ze mag dus niet te lang alleen zijn en als er iets mis gaat kan er dan makkelijker adequaat gereageerd worden. Helaas kwam er in februari, na een kortsluiting in de droogkast, een einde aan het verblijf. Het pand brandde af en is onbewoonbaar geworden. Zelf kon hij onderdak krijgen bij zijn eigen zonen, maar zijn moeder kon gelukkig dichterbij het ziekenhuis verblijven in het huis van haar dochter. Een ongeluk kan gebeuren natuurlijk.

Tweede brand bij de dochter

Echter een maan later brak er brand uit bij haar dochter in huis. Anna lag op bed en een transformator achter een klerenkast is waarschijnlijk in de brand gevlogen. ‘Waarschijnlijk’ omdat de officiële reden nog niet uitgebracht is. De kleindochter en haar vriend waren die avond in huis om op oma te letten en die hielpen Anna naar beneden de woning uit. Ook alarmeerde zij de onderburen zodat die ook veilig naar buiten konden met de honden. Anna en haar dochter kunnen kort terecht in een hotel en de sociale dienst zoekt een nieuw geschikt pand om in te verblijven. Ook de onderburen kunnen tijdelijk hun huis niet meer in. Zij hebben veel rookschade, maar hebben er vertrouwen in dat dat wel gereinigd kan worden.

Sprake van brandstichting?

mobiele woningHet is toch bijna ondenkbaar dat er twee keer brand bij één familie er brand uit kan breken. Of is er sprake van brandstichting? Dat wordt nu dus uitgezocht. De onderburen gaan in hun mobiele woonbus slapen voor de deur als de gemeente hier toestemming voor geeft, zolang de woning gerenoveerd wordt, maar de bovenverdieping is weinig meer aan te redden. Voorlopig is de bovenwoning ook afgesloten voor onderzoek dus niemand weet wat er nog intact is en meegenomen kan worden. Dit is niet gezond voor de zieke Anna. Ze is ondertussen behoorlijk vaak aan het verhuizen en met alle stress van dien. Hoe deze situatie invloed heeft op haar ziekte is nog onbekend, maar ze moet wel naar een normale goede woning dicht in de buurt van het ziekenhuis verhuizen voor een betere behandeling en toekomstkansen.